Leseno oglje premium


Showing all 1 result

Showing all 1 result


Briketi lesnega oglja podjetja za peko na žaru, barbecue (BBQ), za pečenje na ražnju

Briketirano leseno oglje za žar podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. je inovativen prvovrsten izdelek, ki je ustvarjen s pomočjo patentirane tehnologije in ima edinstveno kombinacijo lastnosti za uporabnike:

 • Zelo visoko odvajanje toplote. Vaše jedi se bodo kuhale hitro in ostajale sočne ter popolnoma prepečene.
 • Hiter in enostaven vžig brez uporabe dodatnih sredstev. Uporaba starterjev in
  plinskih gorilnikov ni potrebna.
 • Dolgi čas gorenja – od 2 do 5 ur. Primerno za zasebno in profesionalno
  uporabo.
 • Možnost uravnavanja časa gorenja s pomočjo uporabe velikih kosov oglja ali
  razbijanja na manjše. Z zmanjšanjem časa gorenja (pri uporabi majhnih kosov) se
  dosežejo znatni prihranki pri porabi oglja.
 • Sestava – 100% lesno oglje narejeno iz čistega lesa Sibirskega macesna s
  pomočjo izgorevanja briketiranih odpadkov žaganja v pirolizni peči. Ne vsebuje
  veziv in aditivov, zato med izgorevanjem ni nobenih tujih vonjav. Uživajte v naravni
  aromi kuhanih jedi!
 • Možnost ponovne uporabe. Jedi so skuhane, a oglarski briket še ni
  pogorel? Samo kratko pogasite ga v vode in kasneje ponovno uporabite, saj se
  bodo vse njegove lastnosti in značilnosti ohranile.

Briketi lesnega oglja za žar

Briketi lesnega oglja za žar podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. so primerni za peko na žaru,  barbecue (BBQ), za pečenje na ražnju, v tandoor peči in za kuhanje v kotlu.

 

Lastnosti Briketirano lesno oglje (oglarski briketi) Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. Navadno lesno oglje
Temperatura gorenja Visoka temperatura gorenja (800-1000 °C) zagotavlja kratek čas kuhanja.  Struktura infrardečega sevanja pri tej temperaturi je idealna za kuhanje mesa, ker zagotavlja enakomerno pečenje v kratkem času.
Pri visoki temperaturi gorenja se porabi manjša količina oglja.
Ne višja od 400-500 °C.
Trajanje izgorevanja in njegova regulacija Če premog zdrobite na kose dolžine 1-2 cm, bo gorenje trajalo 2 uri. Če uporabljate cele brikete, premog gori vse do 5 ur. Ves ta čas je gorenje zelo intenzivno in pri visokih temperaturah. Običajni čas gorenja je 40-60 minut. Da bi ga povečali je potrebno dodajanje novega oglja. Med tem lahko temperatura začasno pade.
Značilnosti gorenja Oglje gori brez plamena in saje. Po vžigu ga lahko uporabljate v zaprtih prostorih. Možno nastajanje plamena in saje zaradi nežganih grč.
Možnost ponovne uporabe Po kuhanju lahko ostale oglje pogasite in kasneje ponovno uporabljate. Ni te možnosti
Problem, ko je pepel prileti na hrano Ta problem pri uporabi oglja Pini-Kay ne obstaja, ker je v lesnem oglju Pini-Kay zelo majhna vsebnost pepela (do 1,5%) ter visoka temperatura gorenja zagotavlja, da pri uporabi ni treba pihati na oglje. Torej pepel ne pride v stik z živili. Vsebnost pepela v navadnem lesnem oglju je od 4 do 8%. Ko pihamo na tako oglje, da bi izboljšali njegovo gorenje, se pepel dvigne v zrak in posuje živila.
Učinkovitost Pri upoštevanju vseh naštetih dejavnikov je učinkovitost 1 kg briketov lesnega oglja Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. enaka 3 kg navadnega lesnega oglja. ObičajnaPoleg zgoraj opisanih prednosti pred navadnim lesnim ogljem ima briketirano lesno oglje (oglarski briketi) Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. tudi prednosti pred briketi iz stisnjenega oglenega prahu (npr. briketi Weber).

 

Lastnosti Briketirano lesno oglje (oglarski briketi) Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. Briketi oglja Weber ali Firewood
Ekologičnost Okolju prijazno. Pri proizvodnji oglja Pini-Kay se uporablja le žaganje Sibirskega macesna in nič drugega. Briketi vsebujejo 4-6% škroba , kot vezivo za ogleni prah.
Odsotnost tujih vonjav Ni tujih vonjav Pri gorenju škroba (je veziv) se izloča neprijeten vonj, ki pokvari okus hrane.

 

Hitrost vžiga Lesno oglje v briketih Pini-Kay ima visoko reaktivno zmogljivost in se vžge hitreje kot običajno oglje ( v roku 10-15 minut) brez uporabe dodatnega orodja (starterja, plinskega gorilnika ipd.) Gosta struktura briketov in vsebnost dodatnih snovi otežujejo vžig in zahtevajo uporabo dodatnega orodja (starterja, plinskega gorilnika ipd.)
Ekonomska učinkovitost Lesno oglje v briketih Pini-Kay je zelo ekonomično. Polovice 1,5 kilogramskega pakiranja je dovolj za pečenje 12-18 mesnih nabodal. Nizko temperaturo gorenja je treba kompenzirati z večjo porabo briketov.

 

Možnost reguliranja trajanja gorenja Če zdrobimo oglje na kose dolžine 1-2 cm, bo njegovo gorenje trajalo 2 uri. Če uporabimo cele brikete oglje Pini-Kay gori vse do 5 ur. Ves ta čas gori intenzivno in pri visoki temperaturi. Trajanje gorenja se ne da regulirati.
Trajanje gorenja Najmanj 1,5-2 krat višja.  


Briketirano lesno oglje KAMADO je po metodi proizvajanja zelo podobno briketiranemu lesnemu oglju Pini-Kay, toda patentirana tehnologija proizvajanja lesnega oglja Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. mu zagotavlja temeljne prednosti.

 

Lastnosti Briketirano lesno oglje (oglarski briketi) Pini-Kay podjetja Sibir Wood Trading d.o.o. Ogleni briketi Kamado
Hitrost vžiga Pini-Kay ima visoko reaktivno zmogljivost in se vžge hitreje kot običajno oglje ( v roku 10-15 minut) brez uporabe dodatnega orodja (starterja, plinskega gorilnika ipd.) Gosta struktura briketov in vsebnost dodatnih snovi zelo otežujejo vžig in zahtevajo obvezno uporabo plinskega gorilnika.
Temperatura gorenja Visoka reaktivna zmogljivost oglja Pini-Kay zagotavlja njegovo visoko temperaturo gorenja (800-1000 °C). Temperatura gorenja  je nižja od navadnega lesnega oglja in negativno vpliva na enakomernost in kvaliteto praženja ter čas priprave jedi.
Učinkovitost Visoka. Nizko temperaturo gorenja je treba kompenzirati z večjo porabo briketov.
Možnost reguliranja trajanja gorenja Trajanje gorenja se lahko prilagodi z velikostjo kosov oglja (briketi se zlahka zlomijo z roko) in se giblje od 2 do 5 ur. Uporaba majhnih kosov vodi do znatnih prihrankov oglja. Trajanje gorenja se ne da regulirati.

 
Oznake: oglje premium, lesno oglje, briketi za žar, oglje za žar