FASADNA DESKA - Macesen


Showing all 6 results


Lesene fasade cena

Cena: Od 2.10 € (Cenik)

Debelina: 20, 27 mm

Širina: 70,75,90,95,120,125,143 mm

Dolžina: 3, 4, 5, 6 m

Razred: Ekstra A, AB, BC

 

Vsi izdelki so narejeni v naši tovarni v Krasnojarski regiji (Rusija) iz posušenega v sušilnih komorah  žaganega lesa Sibirskega macesna in jih je možno uporabiti za izdelavo lesene terase (terasno oblogo) in lesene ograje.
Naše podjetje Sibir Wood Trading d.o.o. vam lahko ponudi gladke deske za fasado (rombaste in pravokotne oblike), fasadne obloge – opaž (deske na pero in utor, C profil) ter letve za podkonstrukcijo.
Naši izdelki so skladni z zahtevami standarda GOST 8242-88.

planken-prjamoj-3Praktična, trpežna in lepa obloga iz lesa Sibirskega macesna ustvarja popolno podobo objekta in dobro varuje gradnjo pred vremenskimi vplivi. V zadnjih letih so postale priljubljene prezračevane lesene fasade ter stenske obloge iz različnih lesenih profilov (gladke rombaste in pravokotne deske, opaž).
Fasadne deske iz Sibirskega macesna z gladkimi robovilahko namestimo na vsako zunanjo ali notranjo steno, naredimo vrtno ali balkonsko
Kateri koli elementi po potrebi se lahko zamenjajo, ker niso povezani med sabo.

rombaste-deske-1

Rombaste fasadne obloge imajo dve strani odrezani pod kotom 45 stopinj. Ta profil preprečuje direktni vdor vode pri vodoravni namestitvi lesene obloge in pomaga skriti pritrdilne elemente.
Les Sibirskega macesna ima posebno teksturo, lepo barvo in odlične izolacijske lastnosti. Ne smemo pozabiti tudi njegovih zdravilnih lastnosti. Macesen je znan kot učinkovit antioksidant.

Opaž – C profil (Sibirski macesen)

f9beee168c3f40f045ca58f58d27744145023cc3

Opažfasadna deska na utor in pero ali C profil, se uporablja za zaprti tip lesene fasade, za oblačenje, zaščito in olepšanje brunaric, lop, balkonov, ter kot stenska in stropna obloga.
Za zanesljivo pritrditev na stranskih robovih ima utor in pero. Na hrbtni strani so vzdolžni utori, ki odstranijo kondenzat, preprečujejo pokanje in omogočajo kroženje zraka.

Cene za fasadne deske so odvisne od kakovosti lesa, prisotnosti grč, njihovega števila in velikosti.

Fasadna deska razreda Ekstra A je poplnoma brez grč.

Majhno število drobnih grč je lahko prisotno na izdelkih AB kakovosti.

Na deskah BC kakovosti se najdejo večje grče, ki sicer ne vplivajo na moč in življenjsko dobo izdelka in mu dajo še bolj avtentični videz.