Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja podjetja SW – TRADING d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Spletna stran http://www.sibirwoodtrading.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje SW – TRADING d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje informacijske spletne strani: http://www. sibirwoodtrading.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in pr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje SW – TRADING d.o.o. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja SW – TRADING d.o.o. uporabnikom spletne strani http://www. sibirwoodtrading.com ni dovoljeno nikakršno distribuiranje, reproduciranje, prenašanje, prikazovanje, predvajanje, ali drugačna javna uporaba avtorskih del, objavljenih na tej spletni strani.

 

Varovanje osebnih podatkov:
Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je nam posredoval (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo komunikacijo z njim preko e-pošte. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje predračunov ter računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko sporoči na e-poštni naslov: [email protected] ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov: SW – TRADING d.o.o., Topole 51 E, 1234 Mengeš.

 

Cene:

Vse podane cene artiklov so brez DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila oz. po izdaje predračuna ter pod navedenimi pogoji.

Cene so predstavljene kot redne cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. 

Vse cene naših izdelkov se lahko izračunajo preko vgrajenega na spletni strani kalkulatorja.

 

 Postopek nakupa:
Kupec obišče sedež podjetja na naslovu Topole 51 E, 1234 Mengeš ter izbere vrsto ter količino izdelka ali zaprosi za izdajo predračuna preko telefona ali e-pošte. Pred oddajo naročila kupec lahko dobi potrebne informacije za nakup blaga, naroči predračun oz. dostavo. Blago pregleda pred prevzemom na sedežu ponudnika oz. na licu mesta pri dostavi na njegov naslov. Na spletni strani kupec lahko vnese vse potrebne podatke za izračun cene izdelkov po trenutno veljavnemu ceniku. Pri nakupu se kupcu izda račun. V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, se mu predračun pošlje na njegov e-poštni naslov. 

 

Način plačila:

Na spletni strani http://www.sibirwoodtrading.com kupec lahko le izračuna cene izdelkov.

Plačilo z gotovino na sedežu podjetja v Mengešu

Kupec kupnino poravna s gotovino ob nakupu na sedežu podjetja SW – TRADING d.o.o., Topole 51 E, 1234 Mengeš. Priporočamo kupcu, da predhodno preveri, če je želeni artikel na zalogi. To stori tako, da nas pokliče ali piše na [email protected] kjer vam bomo z veseljem pomagali. S tem se izogne dodatnim nastalim stroškom z obiskom pri nas v primeru, da izdelka ni na zalogi.

Plačilo s predhodnim nakazilom – po predračunu

Naročeno blago lahko kupec na svoji banki ali spletni banki plača z nakazilom na transakcijski račun podjetja SW – TRADING d.o.o. (TRR št.: SI56 3000 00013366442 odprt pri Sberbank banka d.d.). Plačilo izvede na osnovi prejetega predračuna potem, ko odda naročilo.

Dostava:
Dostava je možna le po predhodnem dogovoru s ponudnikom. Naročeno blago bomo dostavili sami oz. preko drugih partnerjev v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se s kupcem dogovorili drugače.

Blago bomo dostavili na sporočeni naslov. V primeru osebnega prevzema kupec obišče podjetje SW – TRADING d.o.o. na naslovu Topole 51 E, 1234 Mengeš v delavnem času podjetja.

 

Stroški dostave:
Strošek dostave se obračunajo po dogovoru s SW – TRADING d.o.o. oz. po ceniku ponudnika dostave. Cene dostave se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, če jih spremeni SW – TRADING d.o.o.  oz. drugi ponudnik.

 

Čas dostave:
Direktna naročila preko spletne strani  http://www.sibirwoodtrading.com ni možna. Čas dostave je stvar dogovora med ponudnikom in kupcem.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila
Kupec ima pravico, da v 8 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov: [email protected] sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, v kolikor material še ni obdelan oz. vgrajen.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini dostaviti ponudniku/podjetju v 15 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam oz. je bil material že obdelan ali vgrajen.

 

Komunikacija:
S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

 

Prijava na e-novice
Uporabnike ne registriramo ter ne pošiljamo e-novic.

 

Mengeš, dne 08.02.2023
SW – TRADING d.o.o.