OPAŽ – Sibirski macesen Deske na pero in utor, C profil

Vlažnost lesa 12 -14%
*Skoblane deske z gladkimi robovi, gladka površina z obeh strani

Opis

Veliko lastnikov samostojnih hiš in vikendov sanjajo o leseni hiši s čudovitim naravnim zgledom, prijetnem vzdušjem v prostoru in priložnostjo za ustvarjanje posebnega ambienta.

Zaradi različnih razlogov, vsak nima možnosti zgraditi leseno hišo. Vendar s pomočjo izdelkov iz Sibirskega macesna lahko pretvori katero koli gradnjo v leseno.

Deska na utor in pero, oz. OPAŽ, poleg gladkih in rombastih fasadnih desk izdelanih iz lesa Sibirskega macesna je sodobni in naravni gradbeni material za okrasitev in zaščito fasade in notranjih prostorov, ki ima natanko enake vizualne lastnosti prave lesene fasade.

Za osnovo gradnje lahko uporabljate različne materiale, ki so najbolj dostopni v vaši regiji (kamen, opeka, beton, montažna gradnja) ter prihranite denar. Nato za zunanjo in notranjo oblogo sten, stropa ali tal izberite Sibirski macesen, ki ima zelo lepo teksturo in hkrati, pri obdelavi fasade, varuje hišo pred vremenskimi vplivi. Vaša fasada bo živela dlje in njeno vzdrževanje ne bo drago.

Notranja obloga ščiti stene in strop ter ustvarja zdravo notranjo mikroklimo zaradi uporabe naravnega lesa.

Izdelki iz Sibirskega macesna so praktični in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Priporočljiva je le zaščita z oljem za lažje čiščenje.

Prekrivanje fasade in sten z izdelki iz Sibirskega macesna pomaga narediti hišo bolj toplo in ekonomično. Pred montažo lesene fasade stene lahko še dodatno toplotno izolirate in s tem prihranite pri ogrevanju.

Opaž iz Sibirskega macesna ima posebej izrezano obliko – profil C , ki odlično povezuje posamezne deske med seboj. Zgornja površina desk je gladka, spodaj so vzdolžne zareze za prezračevanje in odvajanje vlage.

Dodatne informacije

Debelina

20 mm

Širina

120 mm, 130 mm, 140 mm

Dolžina

3 m, 4 m, 2000 mm, 3000 mm, 4000 mm

Razred

Ekstra A, AB, BC

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “OPAŽ – Sibirski macesen Deske na pero in utor, C profil”